Suntem în luna martie. De astăzi temperaturile încep să crească și să atragă pe ecranele oamenilor unele ființe mai puțin dorite: vlogândacii de bucătărie. Propun ca în articolul de astăzi să urmărim activitatea unei astfel de viețuitoare din bucătăriile multora, începând firesc cu amenajarea camerei.
Un vlogândac nu știe neapărat să gătească, probabil mulți dintre urmăritorii lui întreprind astfel de activități de când acesta era mai mic decât camera cu care acum se filmează. Dar nu asta contează. Foarte important în această meserie este cadrul – totul trebuie să dea bine pe sticlă. Deși lumina naturală contează foarte mult, având în vedere că se filmează la interior, tot va avea nevoie de 3 lămpi puternice – una să bată de deasupra și 2 din laterale. Tot din motivul invocat mai sus, eu aș alege să am cât mai puține suprafețe lucioase.
Apoi, vlogândacii de bucătărie au nevoie de aparate de gătit. Mai degrabă vei vedea un astfel de specimen lângă o plită Franke decât lângă un aragaz ca cele cu care cei mai mulți dintre noi sunt obișnuiți. Și asta nu pentru că ar fi niște fini cunoscători ai calității, ci pentru că, să recunoaștem, arată într-un mare fel. Până la urmă de asta e nevoie în bucătărie, de stil, nu de gust. Mimatul gătitului trebuie să se facă cu stil. Un vlogândac va petrece mult timp în proximitatea acestui instrument pentru că scopul lui final este să fie hot.
Vlogândacii de bucătărie vor alege să adauge platoului lor de filmare și un cuptor Franke. În primul rând pentru că se asortează cu plita și apoi pentru a putea face glume de genul „mă coc de nerăbdare să aflu cum va arăta preparatul” – mirosul și, mai ales, gustul nu contează, căci oricum nu le poți simți de partea cealaltă a ecranului. Chiuveta trebuie să fie una maiestuoasă, căci multe ingrediente vor sta între ea și jetul bateriei. Din această încăpere nu va lipsi nici o hotă Franke, o dată pentru că treaba trebuie să fie cool chiar și atunci când atmosfera se încinge, dar și pentru că speranța cea mai adâncă a vlogândacului e să smulgă măcar o hoHotă de râs.
Paranteză. E de mare ajutor faptul că limba engleză a evoluat de așa natură încât hot și cool să însemne cam același lucru. Not! Dar, vorba românului: dacă stai cu o fesă pe o bucată de gheață și cu una pe cărbuni încinși, în medie poți spune că ți-e bine. Închid paranteza.
Să nu uităm de dulapuri. Nu, nu vlogândacii de bucătărie vor sta în acestea, ci camera foto, poate niște lumini (colorate) extra, trepiede, microfoane și alte scule de care au nevoie. Dacă mai încap, vor fi puse pentru aspect și câteva tacâmuri, veselă, prosoape și alte ustensile.
Iar după o zi grea de muncă la gătit de semipreparate, vlogândacul se așază pe o canapea, cu laptopul în brațe, și se apucă de editat. Ăsta e ultimul pas, fără de care nu ar avea ce mânca. Și că tot vorbeam de mâncare, se aude soneria de la intrare: A venit pizza!
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, condimentat cu fotografii de pe pagina de Facebook Franke România.
Haha! Mai… imi place umorul tau maxim! 😀 Felicitari si mult succes!
Mulțumesc mult!