Vacanță la mare în izolare

Îți faci griji că anul acesta nu vei putea avea o vacanță la mare? Nu mai e cazul! Iată aici câteva trucuri care îți pot aduce liniștea sufletească și, probabil, și niște amenzi. Să purcedem!

Deocamdată în 2020 există o singură variantă prin care poți vizita litoralul românesc (sau oricare altul) – tot ce trebuie să faci este să fii sau să devii travel blogger. Așadar, îți pui toate detaliile la punct, îți faci actele cu care să demonstrezi autorităților că te deplasezi în interes de serviciu și dus(ă) ai fost!

Dar, ca să ai o vacanță la mare decentă, vei avea nevoie de un loc unde să dormi – o cazare litoral. Acum nu o să îmi imaginez că o să alergi din hotel în hotel cu masca pe față întrebând dacă au locuri, ar fi un picuț dubios. Ci o să faci rezervarea din timp, online, și vei folosi cardul ca metodă de plată pentru că este mai comod.

Îți spun și unde o să stai. O să alegi o cazare Mamaia, ca să poți face niște fotografii exact cum sunt cele pe care le-am făcut eu în urmă cu 3 ani special pentru a ilustra acest articol. Însă nu te gândi că vei petrece prea mult timp pe plajă – acolo sunt alți travel bloggeri ca tine care nu respectă distanțarea socială dintre pleduri nici în vremurile normale.

În această vacanță la mare, fie că vrei sau nu, cel mai mult timp îl vei petrece în vila sau hotelul în care te-ai cazat. Vei ieși pe balcon sau terasă și îți vei dori să bată vântul – doar așa vei mai putea simți cum nisipul grunjos și fierbinte(?) îți pătrunde în zonele moi fără să îți poți da seama pe unde. Deși ești la mare, vei vrea să poți beneficia de o piscină, însă, cum întâlnirile de orice fel sunt interzise, vei rămâne tot pe balcon. Și îți vei dori să plouă, să plouă atât de tare încât să simți apa rece cândva evaporată din mare cum îți ia respirația ca și cum ai fi trecut de geamandură în zona periculoasă.

vacanță la mare

Într-o astfel de excursie vei uita că îți este foame. Te vei uita cu jind la ultima și cea mai scumpă porție de midii, o vei comanda și o vei întinde pe jos prin cameră pentru a mai putea simți o dată surprizele plajelor românești. La o boxă bluetooth vei asculta sunete de pescăruși, iar „plimbările” le vei face prin intermediul cărților poștale pe care le-ai luat de la bunici înainte să pleci de acasă – oricum, din păcate, încă mai există niște locuri care arată exact ca atunci.

Poate că trebuia să îți spun asta de la început: în această vacanță la mare nu te vei distra. Nici măcar o clipă. Însă va fi cu siguranță o poveste interesantă de spus copiilor. Iar după ce te vei întoarce acasă obosit(ă), dar cu ceva mai multe poze pe Insta, și după ce vei despacheta și le vei spune tuturor prietenilor cât de bine te-ai simțit (nu lăsa adevărul să strice o excursie deja ruinată dinainte de a fi început) se poate întâmpla și să se sfârșească nebunia cu covidu’ și să se renormalizeze totul. Exact în momentul în care și portofelul va fi gol. Ce să-i faci?! Ghinion!

Disclaimer: Nu încurajez pe nimeni să se abată de la interdicțiile stabilite de autorități și să se expună la pericolul coronavirusului! Vreau să am de cine face miștouri și după ce trece această perioadă!

Articolul a fost scris #stândacasă pentru Spring SuperBlog 2020, iar fotografiile au fost făcute de mine pe plaja din Mamaia cu ocazia galei Spring SuperBlog 2017.

One thought on “Vacanță la mare în izolare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *