De piatră să fii și tot te uiți la horoscop!

Atunci când vine vorba de horoscop, părerile sunt împărțite. Sunt trei tipuri de oameni: cei care nu cred deloc, cei care cred orbește și cei care acceptă astrologia ca știință, dar nu cred în buletinele zodiacale de la tv sau din ziare.

Zodia mea este taur, cică semn de pământ, deși în ziua și contextul de azi ar trebui să se numească zodie de beton – chiar dacă avem pământ suficient pe trotuarele și șoselele patriei, o parte dintre noi, izolați în apartamente, nu mai apucăm să îl simțim. Se spune despre acest semn că simbolizează dezvoltarea și tind să le dau dreptate celor care spun asta – cred că am să dezvolt o schizofrenie dacă mai stau mult închis în casă. Din fericire, există brățări pentru nativii taur, pot să pun una la mână și să mă ciupesc cu ea ori de câte ori simt că pierd contactul cu realitatea.

Nu-mi vin în minte alte persoane apropiate care să fie zodia taur, însă un alt membru al familiei mele este berbec – mama. Nu știu ce fac nativii acestei zodii, dar dacă e să judec după ce văd eu, aceștia se uită doar la horoscop și la bijuterii. Și pierd așa de două ori mai mult timp decât dacă ar ști că pot combina aceste două lucruri – purtând bijuterii din cristale pentru zodia berbec. Cred că s-ar mai calma un pic dacă ar avea așa ceva, deși nu știu dacă datorită efectelor acestor minerale sau pur și simplu datorită unei noi achiziții șic.

Partea proastă la horoscop este că, fie că îi dai crezare sau nu, chestia asta te marchează pe viață. Zodia e o etichetă pe care o primești la naștere și e mai greu de schimbat decât numele. Dacă nu poți spune „nativii ce poartă numele de Mircea sunt predispuși la izolare și pot menține cu greutate contactul cu alți oameni” fără să fii luat măcar puțin în batjocură, spune-i cuiva ce zodie ești și vei rămâne mereu acea persoană care „își urmărește mereu propriul câștig și le întoarce spatele celor dragi”, dacă întâmplător a spus asta cineva într-un horoscop.

Cu toate astea, oamenii nu mai sunt atât de atașați de descrierile proverbiale ale semnelor zodiacale precum „zodia face pe om” și „ascendentul nu sare departe de zodie” și, în zilele lor bune, chiar poți vorbi cu ei.

Articol transcris din stele pentru Spring SuperBlog 2020, cu foto de la StoneMania Bijou.

One thought on “De piatră să fii și tot te uiți la horoscop!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *