Uneori e greu să fii bărbat

E normal să vină miros de iarbă dintr-o florărie?

Despre cât de greu e să fii bărbat s-a discutat și încă se discută enorm, în special în meme. Eu m-am hotărât să rup tăcerea și să vorbesc deschis despre dificultățile pe care le întâmpină mulți bărbați în viața de zi cu zi. Lista este departe de a fi completă (iar unele lucruri sigur au mai fost spuse și prin alte părți), așa că cei care simt că pot contribui la completarea ei o pot face la final. Iată lista, așa cum o văd eu:

1. E greu să fii bărbat la cumpărături

E drept că îi aud pe mulți plângându-se de faptul că intră cu soția la cumpărături și aceasta iese după ore întregi cu coșul plin de lucrurile de pe listă, plus încă unul, dublu ca mărime, având cumpărături de pe o altă listă făcută pe loc, în magazin. Prietene (dă-mi voie să-ți zic așa), las-o pe ea să cumpere, că știe mai bine ce trebuie luat! E adevărat că tu ieși din magazin după 30 de minute, dar ieși cu mâinile aproape goale pentru că ai pierdut lista făcută de tine, care oricum era incompletă. Și pe cine vezi apoi la 23:30 fugind până la Mega? Doar întreb.

1b. E complicat să cumperi produse pentru igiena personală

Am să încep tot cu un contra-exemplu: îmi spunea recent un prieten că folosește nu știu câte produse diferite de la șampon, la uleiuri, la fixative ca să îi crească părul mai lung. Dar cei mai mulți dintre bărbați nu sunt așa – nu stau pe gânduri dacă să aleagă un produs 100% românesc sau cea mai nouă tehnologie germană. Eu, de exemplu, m-am dus la raft, am luat produsul care mi-a captat privirea în momentul ăla sau, în anumite cazuri, mărci pe care le-am mai folosit. Excepție o fac șampoanele – părul meu se dă mai special decât mine și face urât la multe produse. Următorul pe lista de încercat este șamponul antimătreață Gerovital Men – poate așa reușesc să împac și capul, și barba.

2. E greu să fii mascul când vine vorba de culori

Să luăm în discuție un subiect considerat de mulți oameni complet bărbătesc – alegerea unui autoturism. Introdu în schema asta alegerea unei culori și totul se dă peste cap. Următoarea discuție are loc zilnic în toate reprezentanțele auto:

– Bună ziua! Vreau modelul cutare, versiunea de echipare cutare și lista asta de opționale!

– Bună ziua! Ce culoare să aibă mașina?

– Cum adică ce culoare să aibă mașina? Nu înțeleg întrebarea. Vreau să aibă ce v-am enumerat mai devreme, nu contează culoarea! Bine, neagră să fie atunci!

– Din păcate, modelul și dotările dorite de dumneavoastră nu sunt disponibile pe negru, însă puteți alege dintre Chamois, Glycine și Nacarat. Avem ceva asemănător cu ceea ce doriți, dar pe alb, iar la lista de opționale se adaugă cutare și cutare.

– Dar să scădeți puteți? Nu? Biciclete aveți?

3. E greu să fii bărbat și să-ți găsești lucrurile

Dacă ai pierdut un lucru și reușești să îl găsești în aceeași zi, asta este deja o performanță pe toată linia. Mulți bărbați, după luni întregi de căutări, preferă să declare lucrul acela pierdut și să cumpere altul. Din această cauză eu zic că ar fi cazul să acordăm mai mult respect doamnelor care, deși au în geantă garaj, șifonier și trusă de machiaj la un loc, reușesc de foarte multe ori să găsească obiectul de care au nevoie după doar câteva minute de scotocit în grămadă.

Sunt bărbat, ceea ce înseamnă că nu îmi place să sar la concluzii, așa că, în locul ei, voi mai scrie doar următoarele cuvinte: mi se pare greșit ca noi, bărbații, să ne considerăm cei mai pricepuți sau alte adjective, cred că ar trebui să ne cunoaștem întotdeuna limitele și să le lăsăm pe ele să preia ștafeta acolo unde este cazul. Iar noi putem rămâne la lucrurile noastre bărbătești: Gerovital Men și scoaterea mașinii din noroi!

În antiteză cu cele scrise mai sus, NU e greu să fii bărbat și să participi la Spring SuperBlog 2019, dovadă fiind chiar articolul de față!

One thought on “Uneori e greu să fii bărbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *