5 sfaturi bătrânești pentru șoferi împotmoliți

Ai, n-ai mingea, dai la poartă! – Liga de fotbal a lui Schrodinger

Te-ai întrebat vreodată câți șoferi împotmoliți ai întâlnit pe parcursul vieții tale? Dacă răspunsul este „Nu”, înseamnă că ești unul dintre ei! Însă nu e cazul să îți faci griji, redacția Agenției False Press a fost înzestrată cu unchi și bunici de la care a furat 5 sfaturi pentru aceia dintre noi mai puțin abili în ale condusului.

1. Să ai mereu la tine discuri demachiante!

În experiența mea de mers la pescuit pe malul Dunării, uneori chiar după ce apa se reîntorcea în matca ei după vreo ploaie mai serioasă, de fiecare dată o mașină rămânea sinistrată în noroi. Pentru astfel de situații trebuie să existe în permanență undeva niște discuri demachiante, iar soția/prietena (etc.) nu trebuie să știe de ele. Acestea sunt pentru tine, pentru momentul în care, sătul de a tot balansa mașina, rogi pe altcineva să urce la volan și tu treci la împins, unde… inevitabil vei fi împachetat cu o mască de nămol.

2. Să nu pleci niciodată fără pizza!

Știu că e mai greu de văzut legătura, dar aceasta există. E adevărat că nu o poți pune sub roți pentru a crea aderență și nici nu poți lega două mașini cu ea. Dar după 2 ore în care ai refuzat orice ajutor, mașina fiind tot în noroi, toată lumea va aprecia dacă ai ceva de mâncare. Secretul e să alegi un tip de pizza pe placul tuturor!

3. Folosește puterea chiloților roșii!

Dacă tot faci pe Superman, afirmând că poți trage mașina din noroi de unul singur, ar fi bine să ai și o pereche de chiloți roșii pe care să o pui peste pantaloni; astfel demonstrezi că vorbești serios!

Totuși, atunci când hotărăști să ceri/accepți ajutorul celorlalți șoferi (quick tip 1: niciodată nu se merge la pescuit cu o singură mașină!), mai util ar fi un cârlig de remorcare. Și o șufă ar fi utilă, ca să nu ajungi să folosești (în zadar și pentru ultima dată) centurile de siguranță (fază reală).

4. Dacă iei biciclete cu tine, ia și un cântar!

Acest sfat este mai puțin pentru șoferi împotmoliți și mai mult pentru grătaragii nemulțumiți. Mă refer la faptul că, după ce mașina a ieșit din nămol, s-a ajuns la locul vizat și s-a pescuit ce s-a pescuit, după ce toată lumea se așază și se ridică de la masă, cineva va aduce în discuție subiectul kilogramelor. Dacă a existat și niște bere, de obicei există (quick tip 2: de cele mai multe ori, pe drumul de întoarcere va conduce soția/prietena; pregătește-te psihic pentru asta!), vor începe provocările de tip „cine e cel mai gras să meargă până la suportul de biciclete, să aleagă una, să o dea jos și să o pună la loc”. Aici intervine cântarul, cu acesta va fi depistat țapul ispășitor. Cât despre biciclete, nu te aștepta ca ele chiar să fie pedalate în ziua respectivă!

5. Timpul e relativ

Atunci când discutăm despre șoferi împotmoliți, nu e vorba doar de noroi, ci și de convenții, cum ar fi timpul. ”Ajungem acolo la 10” de multe ori înseamnă că abia la 11:30 se oprește motorul mașinii și se pune cortul. ”Înainte să se însereze luăm cina” înseamnă că veți găti și mânca pe întuneric, iar „culcarea la ora 22” înseamnă de fapt ascultarea unui meci de box la radio până la 24.

De asemenea, fii foarte atent la exprimările de genul „Pune ceasul să sune la 5:30, că la 5 plecăm!”; eu nu am fost…

Sfaturi oferite în cadrul competiției Spring SuperBlog 2019; imaginea este luată de pe pagina de Facebook a magazinului AutoGedal.

2 thoughts on “5 sfaturi bătrânești pentru șoferi împotmoliți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *