Mobila anti-musafiri

– Nu vă supărați, la ce scară este făcută această machetă?
– Este făcută la scara B, că de la A ne-au gonit!

Cu toții avem anumite așteptări în materie de confort de la casa noastră, însă nu știm întotdeauna cum să le verbalizăm și, mai ales, cum să le punem în practică. Din fericire, în urma unui studiu, cercetătorii SomProduct au venit cu răspunsul și cu produsele aferente, prezentând mobila anti-musafiri.

E bine cunoscut faptul că, pentru a ne simți noi cât mai confortabil în propria locuință, trebuie creat un disconfort invitaților – nu cât să îi sperie și să nu mai vină, ci doar cât să impună un anumit grad de respect. Începem cu primul lucru pe care îl vede o persoană venită în vizită.

Cuierul. Această simplă piesă de mobilier este foarte importantă la capitolul prima impresie și nu ne dorim să lăsăm nimic la voia întâmplării. Cuierul trebuie să aibă dimensiunile de așa natură încât să încapă în el toate hainele gazdei plus una. În acest fel te asiguri că, dacă invitatul va aduce o persoană neanunțată, aceasta nu se va simți confortabil.

Masa de living. Masa aceasta trebuie să fie din lemn de esență tare și plasată strategic undeva în drumul invitatului. Trebuie încurajată subtil interacțiunea dintre degetele de la picioare ale musafirului și colțul mobilei. Astfel, persoana venită în vizită va aștepta indicații înainte de a se mai deplasa în altă parte a locuinței.

Scaunele de living. Scaunele, în acest caz, vor trebui să fie un pic vechi și cu ceva uzură. Datorită zgomotului pe care l-ar putea face, invitatul va fi nevoit să se miște cât mai puțin și să-și concentreze atența pe spusele gazdei.

Biblioteca. Mobila în sine trebuie să fie una sobră, cât mai lipsită de ornamente. Apoi, nu cumva să lași vreun titlu interesant la vedere. Musafirul va fi tentat să studieze acest perete, iar cei mai îndrăzneți vor avea chiar curajul să ceară cărți cu împrumut. Cazul ideal este să lași biblioteca goală, folosind un pretext la îndemână dintre: „le-am împrumutat și nu le-am mai primit înapoi” sau „le-am donat unui azil de nevăzători”.

Din păcate, mobila anti-musafiri nu te va scăpa de discuțiile plictisitoare despre ce au mai făcut copiii fiecăruia și prin ce vacanțe mai pleacă nu știu ce rude. Așadar, pentru a evita astfel de situații se recomandă planificarea unei drumeții urgente la pescuit; dacă nu este posibilă această soluție, poți măcar să acorzi o atenție sporită la ce pizza să le servești invitaților.

Acest studiu fictiv a fost realizat la comanda Spring SuperBlog 2019 și este bazat pe un șantion nereprezentativ: eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *