Am vrut să intru undeva pe ochi frumoși, dar aveam cearcăne…
Într-unul dintre articolele anterioare am vorbit despre pizza, acum e momentul să o dăm jos! Dacă te-ai întrebat de multe ori cum să slăbești făcând un lucru sau altul sau consumând anumite preparate, află că este chiar ușor, mai ales dacă trăiești într-un oraș precum București. Mai întâi trebuie să menționez că sunt mai multe moduri în care poți invita kilogramele insistente să plece, le iau pe rând:
Cum să slăbești mergând
„Mergând” e doar un fel de a spune. În București nimeni nu merge – toți cei cu vârsta sub 60 de ani aleargă: aleargă pe trotuare, pe lângă trotuare, pe trecerile de pietoni, pe lângă trecerile de pietoni și pe oriunde altundeva te aștepți sau nu să vezi un om; cei care au vârste peste 60 de ani se târăsc, evident, prin aceleași locuri ca ceilalți. Nu am auzit nicio persoană bătrână spunând că vrea să piardă din greutate, așa că deduc că faci parte din prima categorie. Deci, ca să slăbești, singurul lucru de care ai nevoie e să ai drumuri de făcut. Ritmul vine de la sine.
Apoi mai e și chestiunea transportului în comun. Acesta va ajunge de cele mai multe ori în stație cu câteva secunde înaintea ta, așa că vei fi nevoit să alergi ca să-l prinzi. Dacă mai și călătorești clandestin va trebui să fugi de controlori. Dacă circuli des cu tramvaiul va trebui să alergi după portofel. Sunt atâtea lucruri care să te invite la mișcare în orașul ăsta încât e destul de greu să nu slăbești.
Dacă cele de mai sus se dovedesc ineficiente poți încerca o dietă sănătoasă de la Smart Diet Experience, formată din alimente gătite, gândite în așa fel încât să te elibereze de kilograme.
Cum să pierzi kilograme stând pe loc
O să-mi spui că mă contrazic, după ce am vorbit anterior de agitația specifică Bucureștiului – când să mai ai timp să stai? Însă te asigur că o să ai, din belșug chiar, însă nu genul de stat care să îți placă. Așa cum șoferii stau foarte mult pe loc în trafic, și tu vei sta:
La coadă la supermarket. Pot să dau un exemplu personal aici: la magazinul de unde îmi iau eu toate cele sunt vreo 80 de case în total, din care sunt dechise cam jumătate. La fiecare casă se face coadă, în medie, de vreo 5 persoane, așa că ajung să petrec doar acolo cel puțin 20 de minute, timp în care aș putea scrie 3 romane și mi-ar mai rămâne timp de o nuvelă.
La semafor. Chiar dacă sunt de doar câteva zeci de secunde, șederile la semafor vor părea întotdeauna infinite – sunt mulți șoferi care trebuie să treacă atunci când au verde și aproape tot atâți șoferi care trec după ce s-a schimbat culoarea. Ideal (pentru siguranță) ar fi să îi lași pe toți să treacă și să nu te iei nici după pietonii care se amestecă cu traficul ca niște veritabili daltoniști. Chiar dacă asta înseamnă să mai stai.
În stația de autobuz sau ce-o mai fi. Scriam mai sus că transportul în comun ajunge deseori înaintea ta… dar n-am spus că îl vei prinde de fiecare dată. Asta însemnă că vei avea de stat minute lungi până când apare următorul.
De ce slăbești în situațiile astea? Pentru că te vei sprijini a plictiseală de pe un picior pe altul sau vei face loc vreunui grăbit sau uituc să treacă cu ceva sau te sună cineva și începi să gesticulezi a limbi străine. Iar toate chestiile astea consumă energie (sau ar trebui). Dacă nu ai slăbit suficient poți încerca de la Smart Diet Experience un meniu săptămânal care conține tot ce ai nevoie ca să nu flămânzești, dar gândit în așa fel încât să te ajute să slăbești.
Totuși, văzând pe lângă ce trec zilnic pe trotuare (mă refer la patiserii, restaurante etc.) eu am o întrebare sarcastică, și e același lucru pe care l-am scris și-n titlu: Cum să slăbești în București?!
Articol dietetic scris pentru Spring SuperBlog 2019. Așa-i că încă te gândești la pizza aia de la început?