6 vaci și 4 cai frumoși

Ceea ce vedeți în titlu este „captura” pe 2019 a Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași făcută pe domeniul public al orașului, asta pe lângă 1001 de câini ca-n basmele persane și aproape 300 de pisici. Însă vă propun să ne concentrăm atenția pe cei 4 cai frumoși și cele 6 vaci.

Numărul nu mi se pare unul mare, iar existența acestuia nu mă îngrijorează, însă pot să spun că mă miră. N-o fi Călărașiul printre cele mai dezvoltate orașe din țară, însă în 23 de ani de stat aici nu-mi amintesc să fi văzut vreo bovină pe vreo stradă. Dar poate am eu memoria proastă…

Chiar am stat să mă gândesc la asta. În locurile în care avem ceva mai multă verdeață nu prea sunt oameni, iar în zonele locuibile nu prea mai e iarbă. Ba chiar în ultima vreme s-au pus ăștia să astupe cu asfalt gurile rele ale străzilor de pământ (deși au mai rămas drumuri desfundate celebre).

Și-atunci ce mănâncă vacile astea? Că noi nu avem nici atât de multe borduri ca bucureștenii și nici nisip ca constănțenii; dar poate au găsit ele ceva mai bun. Într-adevăr, au găsit: pe trotuarele noastre „cresc” adevărate culturi de șaormă și alte mâncăruri exotice, dar și chiștoace de țigări. Așa că, la o adică, mă aștept ca animalele astea să nu dea doar lapte, ci direct negrese (mă refer la prăjituri, nu da cu pietre).

Dar unde sunt cei 4 cai frumoși în povestea asta? Am văzut unul săptămânile trecute înhămat la un atelaj hipo (cică ăsta e termenul folosit DĂ oamenii DĂștepți în loc de clasica căruță), dar probabil că ăsta nu este dintre cei prinși. Iar dacă pe ceilalți nu i-am văzut înseamnă că SPGCFS și-a făcut bine treaba, corect? Nici n-am să insist în plus pe acest subiect, căci în acest păcat cad și orașe mai mari.

Mai era o problemă sesizată de primărie în comunicatul cu pricina, aceea că oamenii care ies cu animalele de companie în parcuri nu strâng după acestea, deși au pungi la ei. Probabil sunt aceiași oameni care se cacă în sufragerie și se șterg cu perdeaua. Dar ce pretenții să am de la ei când și bucureștenii care își dau aere de superioritate fac la fel? Dar aici rezolvarea e simplă: propun să lăsăm excrementele acolo ca îngrășământ pentru iarba pe care o pasc bovinele.

Și-acum că s-a rezolvat problema celor 6 vaci și 4 cai frumoși de pe domeniul public ar fi cazul să ne îndreptăm atenția către alte probleme care nechează, dar nu le aude nimeni: caii fugiți de sub capotele mașinilor care nu respectă regulile în trafic și bovinele care aruncă tot felul de mizerii pe oriunde în afară de coșurile de gunoi. Doar că pe astea nu le vezi în comunicate, ci mai mult pe Instagram, mai ales că de-acum nu le mai ține frigul prin case…

(Fotografia principală este preluată de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *