Toate glumele bune s-au spus!

Editorial

Deși părea un fenomen izolat, acesta ia tot mai multă amploare. Adevărul cu care ne confruntăm este următorul: nu mai există poante bune, s-au spus toate! Nu mai are ce să te facă să verși berea pe tine, să scapi smartphone-ul din mână sau să râzi până te sufoci.

Ceea ce a început în baruri este continuat acum pe TV, de oameni cu funcții înalte în stat și cravate de diverse culori politice. Cumva, aceștia au reușit să ne fure până și umorul. Nu mai poți face haz de slaba pregătire a cuiva folosind forme incorecte ale cuvintelor din limba română, precum „genunche”; s-a zis deja! Nu-i mai poți lua la mișto pe cei care tot inaugurează chestii vorbind de „pamblici”; și ăsta a fost folosit! Iar de comediantul-șef, care schimbă guvernele mult mai rapid decât apar glume noi… nu mai zic nimic.

Din fericire, CNCD a decis să ofere un premiu de originalitate lui Cristian Tudor Popescu. Doar că premiul e, de fapt, o amendă și pe acești bani consiliul îi ia, nu îi dă. Până și gluma asta a mai fost făcută, într-o formă sau alta, și va mai fi spusă. Cu mențiunea că și-a pierdut caracterul de noutate.

Cărui fapt îi datorăm lipsa tot mai acută de poante? Să fie slaba pregătire a noilor apariții pe piața din domeniu? Sau chiar nu se mai poate inova pe acest subiect?

Sperăm să vedem schimbări din partea miniștrilor, începând de la vară, odată cu noul guvern…

foto de pe republica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *