Alarma și numărătoarea

Ne-am obișnuit aproape toți ca alarmele de calamitate să răsune în toată țara în fiecare primă miercuri a lunii. Dar știm ce se ascunde în spatele acestui gest?

În fiecare lună se reamintește, în special pentru cei care nu au fost pe fază, că există mai multe tipuri de alarme, în funcție de calamitatea pe care o anunță. Avem, astfel, 5 serii de câte 3 secunde, 10 serii de câte 2 secunde, 6 luni de câte un guvern etc.

Eu cred (și anumite surse ar putea confirma) că aleșii ne (și își) testează capacitățile matematice care, din câte se poate observa cu ochiul liber, nu mai sunt asimilate complet și corect pe parcursul anilor de școală.

Însă aceste codificări ascund și un mare pericol: până să poți descifra mesajul a venit calamitatea și te prinde cu salariul proaspăt mărit. Așa că mă văd nevoit să lansez următoarea atenționare: atunci când auzi următoarea alarmă, dacă nu e zi de exercițiu, nu mai sta să numeri și fugi de te pune la adăpost! Până să se termine atenționarea bomba deja a căzut, s-a inundat strada, s-a schimbat guvernul sau… a rămas Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *