5 leacuri moșești pentru relaxare

De multe ori, când vine vorba de relaxare, femeile aleg leacuri băbești pentru a lunga spiritele rele și a-și detoxifia corpul. În acest articol am să prezint 5 leacuri moșești prin care bărbații pot avea și ei parte de liniștea binemeritată.

Așa că să uităm de felii de ridiche fierte în zer și puse pe ochi, dar și de tricotat pelerine de ploaie! Bărbații au metodele lor de relaxare specifice, deși uneori nu sunt foarte diferite de cele ale femeilor. Să vedem, așadar, ce putem face în timpul liber acasă în zile precum cele care se anunță în contextul actual.

1. Leacuri moșești – citești pân-obosești

Evident că și bărbaților le place să citească, chiar dacă titlurile preferate de aceștia se îndreaptă într-o altă parte a spectrului față de ce aleg partenerele lor. Eu, de exemplu, preferam mult să citesc cărți polițiste, însă cu timpul mi-a scăzut apetitul pentru ele. Am trecut la povești științifico-fantastice, care încă îmi plac, dar am luat decizia de parcurge mai mult cărți din domeniile practice care mă interesează, științifice aș putea spune.

Deși am folosit în antet acea imagine cu cărți de hârtie, de mai mulți ani prefer să citesc în format electronic – întotdeauna pe smartphone, niciodată pe laptop. Iar lângă mine, în acele momente, nu țin cafea, ci dulciuri.

2. Muzică până adormi

Se întâmplă uneori, după o zi mai încărcată, să mă prindă o moleșeală cu mult înainte de ora de culcare. Atunci pornesc muzica, o setez la un sonor potrivit și mă lungesc. Nu am avut niciodată probleme cu vecinii – probabil nu am exagerat cu volumul, poate nu i-am auzit datorită faptului că dormeam (uneori sunt impasibil la orice sunet din exterior) sau poate că nu i-am auzit de muzică… Secretul este să ai o pereche de boxe Spacer poziționate exact acolo unde trebuie; mai ales că atunci când simt că chiar mă ia somnul mă cam întind să le opresc.

3. Leacuri moșești – bei fără să te-oprești

Nu-i niciun secret faptul că unora dintre bărbați le place foarte mult alcoolul. Cheia e să bei responsabil, ceea ce este mai mult decât realizabil dacă responsabilitatea ta este analiza tehnică a stării de umplere a paharului și înlocuirea mecanică a lichidului din acesta cu aer. Doar să nu te urci la volan după!

4. Dar dacă insiști…

Dacă insiști te poți urca și la volan, cu unica condiție să nu părăsești locuința. Că de asta există jocuri pc simulatoare de curse, periferice sub formă de volan și pedale și, desigur, scaune gaming. Că doar nu era să lași scaunul mașinii pentru un lemn oarecare de prin casă. Și, deși stai pe loc, poți ajunge chiar mai departe decât ai face-o cu un plin de benzină în mașina personală. Paradoxal, nu?

5. Leacuri moșești pe care poți să le folosești dacă le găsești

Poți găsi multe idei de relaxare… dacă nu te stresezi prea tare: poți pescui într-un lighean pe balcon, poți ține ocupat tonul de la interfon, îți poți face propriul bar pe bloc dacă ai vecini cumsecade și puțin noroc. Și, bineînțeles, poți citi acest articol pe care l-am scris pentru Spring SuperBlog 2020! Dacă ai alte idei, sunt binevenite!

(fotografie de la Thought Catalog via Pexels)

One thought on “5 leacuri moșești pentru relaxare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *