Cumpăr mașină

Mă rog, nu eu cumpăr mașină, ci un amic. În urmă cu ceva timp, un prieten de-ai mei s-a hotărât să facă pasul următor în viață și… să își cumpere prima mașină. A pus deoparte până în 2000 de euro și și-a făcut o listă minimală cu ceea ce își dorește de la viitorul său autoturism.

Principalele caracteristici pe care le urmărea erau ca vehicului să fie mai nou de 2003, să aibă servodirecție și aer condiționat.

Pe lângă acestea, mai erau câteva mici detalii pe care mașina să le bifeze:

-să nu fie în 2 uși

-să nu fie nici prea mică (gen buburuză), dar nici prea mare (break)

-să nu fie nici prea înaltă, dar nici prea scundă

-să nu fie nici prea scurtă, nici prea lungă

-să aibă roțile rotunde, dar nici prea rotunde, că fuge prea tare la vale

-să nu aibă rugină de-ți cad picioarele prin podea, dar să aibă trapă jos, în caz că nu țin frânele și trebuie să scoți picioarele ca Fred Flintstone

-să nu fie Skoda, că ar avea consumul cam mare

-să nu fie BMW, că sunt piesele scumpe dacă pică ceva (în plus, nu s-ar vedea conducând așa ceva)

-să aibă un motor cu capacitate cilindrică mică

În cele din urmă, se pare că automobilul care răspunde la toate aceste cerințe este Golf IV cu motor de 1.4 litri (benzină).

Ideea finală a acestui articol e următoarea: îmi doresc și eu să-mi cumpăr mașină cândva în viața asta; la ce să mă uit atunci când caut o mașină ieftină? Tu ce ai alege: să mai scazi din pretenții sau să aștepți până mai strângi niște bani (dar dacă nu poți să faci partea asta din urmă)? Și, până la urmă, sunt absurde aceste pretenții sau sunt justificate? Dă-mi și argumente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *