Portret digital: Petre Daea, filosof și ministru

Domnul Petre Daea este actualul ministru al Agriculturii, însă el și-a atras faima pe internet prin intermediul vorbelor de duh, pline de înțelepciune (să luăm amintee! și să nu facem ca el) pe care le-a zămislit în ultimele luni. Să mai aflăm câte ceva despre dânsul:

S-a născut pe 2 noiembrie 1949 în localitatea Stâna din Dealu Văii. I-a plăcut mult actoria, așa că a pășit pe scena politică încă de tânăr. Învățat cu aranjamentele necesare acestui domeniu de când tatăl său îl mituia pe Liviu al Dragnei pentru a putea duce oile pe o pășune mai verde, domnul Daea accede în PSD curând după intrarea în noul mileniu, ajungând în prezent să păstorească Ministerul Agriculturii.

Pasiuni: filosofie și transhumanță.

Slogan preferat: Alege (D)oaia!

Citate deplorabile memorabile:

„Eu pot să traversez calea ferată, dar după ce trece trenul!”

„Oaia e statuie vie. Lângă oaie găsești o frunză, dar lângă frunză nu găsești o oaie!”

„Aș vrea să fiu așa cum sunt, dar nu pot în acest moment!”

„Nu știu dacă celebritatea asta e aici sau în altă parte, nu pentru asta lucrez, și nu pentru veșnicia întunericului, ci pentru consistența luminii, pentru ziua de astăzi și privirea în ochi a oamenilor!”

Citatele acestea chiar îi aparțin domnului Petre Daea și, pentru că a fost atât de darnic în împărtășirea lor, am zis că acest articol să fie mai puțin de la mine și mai mult de la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *