Rețeta perfectă de blogging

A venit primăvara! Vlogândacii de bucătărie au ieșit din nou la lumina internetului (doar pandemia îi mai ține în frâu), se dau bătălii ascuțite la Făcălețul Înalt și lumea începe să uite iar, puțin câte puțin, de bloggeri. Așa că m-am gândit să vin cu rețeta perfectă prin care bloggingul să-și reia poziția care i se cuvinte, anume cea de pe raftul de sus.

Pentru a avea rețeta perfectă, vom avea nevoie de ingredientele perfecte. Mai întâi de toate se ia un blogger, nu contează de care, ce aveți la îndemână. Eu am ales unul de sub 30 de ani, lipsit de chef de viață, era ultimul lăsat pe raft. Într-un bol se pune și ceva experiență, suficient de puțină cât să nu strice bloggerul, dar doar atât de multă cât să nu-i ajute la nimic. O duzină de probleme va condimenta preparatul. În amestec se vor introduce și câțiva cititori, doar dacă se găsesc, că par să devină la fel ca drojdia la început de pandemie. Ultimul ingredient vine singur dacă rețeta iese bine.

Cât durează să prepari rețeta perfectă? Depinde de la caz la caz. La mine a durat vreo 4 ani până a devenit ceva mai serios, încă vreo 2 până m-am prins cum se fac anumite lucruri, apoi încă unul și i-am oprit focul. Nu, nu era gata preparatul, însă se cam luase gazul. În ultimii 4 ani doar am încercat să repet ce a fost bine în primii 7 și găsesc o sursă de energie alternativă.

Mod de preparare. Se ia bloggerul de-o ureche și se tăvălește bine prin probleme până când cât mai multe dintre ele rămân lipite de acesta. Apoi se ia, se așază pe patul lui Procust și se lasă într-un baiț de gânduri proprii.

Se ia bloggerul din baiț și, cu iuțeală și nebăgare de seamă, se aruncă în tigaia încinsă, musai de la Dajar magazin, unde se lasă la foc mic să se prăjească în suc propriu. Se întețește focul atunci când se observă începerea formării unei cruste de experiență. Se adaugă cu grijă cititorii, doar atâți cât să-i potențeze aroma. În acest pas se mai pot presăra în tigaie câteva probleme mărunțite, preparatul nu ar fi la fel fără ele!

Garnitura, că am omis s-o menționez la început: se ia un bol de la Ambition România, în care se răstoarnă bloggerul cu lumea lui cu tot, apoi i se așază pe brațe un computer și o conexiune la internet. Doar cu acest dressing preparatul își poate păstra savoarea.

Cum poate fi servită rețeta perfectă? Sunt atât de multe metode încât chiar ține de preferințele fiecărui om: unii preferă să servească dimineața, pe stomacul gol, alții, în timp ce-și beau cafeaua. Unii oameni mai înfometați servesc de 3 ori pe zi, unii dintre ei chiar în timpul serviciului. Pentru acest preparat unele persoane preferă să folosească pe post de tacâmuri computerul de acasă, dar cei mai mulți folosesc smartphone-ul din buzunar. Cei mai dubioși folosesc tablete.

Dar cel mai important, dincolo de toate cele de mai sus, blogul ăsta trebuie să-l consumi cu nucă… nu că mi-ar păsa!

Fotografii alese de pe site-ul și social media ale Dajar/Ambition România. Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021. Să fie asta rețeta perfectă pentru a câștiga concursul? Nu ne rămâne decât să degustăm până aflăm!

One thought on “Rețeta perfectă de blogging

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *