Alba-neagra, dar fără albă și fără neagră

În ziua de astăzi corectitudinea politică a devenit biblia ipocriților. Fiecare discurs a ajuns să fie un joc de-a alba-neagra, dar fără albă și fără neagră, în care orice cuvânt nepotrivit va fi ascuns cu prestidigitație înapoi în pahar pentru a nu genera un război.

Libertatea de exprimare a ajuns la cote impresionate (cu câteva excepții notabile), însă echilibrul ei este foarte fragil și se poate surpa în orice clipă. De ce se întâmplă asta? Poveste veche: majoritatea oamenilor preferă mai mult o minciună frumoasă decât un adevăr poate dureros.

Cum facem să ieșim din asta? Părerea mea este că ne revenim la normal prin intermediul satirei. Atunci când lucrurile nu pot fi spuse pe șleau, un „atac” verbal (mă rog, scris, în cazul de față) ce face uz de haz are rolul de a mai elibera din energiile negative care altfel cine știe la ce ar duce.

În ce domenii se potrivește cel mai bine acest mod de exprimare? În toate! De aceea, și nu este prima dată când fac asta pe acest blog, prin intermediul acestui articol mă înscriu la o competiție bloggeristică, Spring SuperBlog 2021, în care voi încerca să aduc în fiecare articol publicitar (că asta semnifică probele, până la urmă) câte un pic din lucrurile alea pe care nu prea îndrăznim să le spunem pe față.

Iar singura legătură care va mai rămâne cu jocul de alba-neagra nu va fi dată de ce cuvinte să las la vedere din pahar, ci pe care dintre bloguri voi scrie următorul articol. Asta pentru că anul ăsta mă înscriu cu toate 3.

Așadar, în primăvara aceasta la Spring SuperBlog 2021 jucăm alba-neagra cu blogurile pe post de pahare, facem o fază pe tehnologie și încercăm să readucem alba și neagra în jocul de alba-neagra.

2 thoughts on “Alba-neagra, dar fără albă și fără neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *